Cerita Anas

Thursday, February 16, 2012

PUASA SUNAT

Hari ni hari Khamis semalam ummi suruh ANAS puasa sunat.Ummi cakap, bagus kalau ANAS puasa sunat lagi-lagi MASA NAK PERIKSA UPSR NI.Malam semalam ANAS NIAT PUASA.ANAS pagi tadi bangun sahur pukul 5.Anas mandi dulu lepas tu ANAS rase macam tak nak puasa sebab nanti ade latihan nasyid. Esok ade sambutan MAULIDUR RASUL .ummi surug juga puase pastu ANAS sahurlaa. ANAS PUN SAHURLA NASI PUTEH DENGAN TELUR GORENG BERSAMA ABAH.MURID Tahun 6 setiap pagi kena makan kismis 7 biji seorang.ANAS pun dengan selambernyee terrrrmakan...kismis tu.Mase tu memang betul -betul tak ingat.Lepas balik ade kelas tambahan dekat sekolah pagi pukul 2.30 sampai pukul 4.ANAS lepas balik sekolah pagi terus pergi sekolah agama yang bersebelahan dengan sekolah pagi.Mase tu x la lapar sangat.Habis sekolah agame pergi surau dlam sekola tapi lain bangunan sebab tu surau untuk solat jumaat.Lepas solat asar, ANAS pergi kelas balek sebab ade kelas tmbahan sekolah agame  smpai pukul 6.Mase balik tu memang penat yang amat.Balik buka aircond kat bilik terus tidur sampai pukul 7.25.Mase dah bangun tu memang sekejep je tunggu nak azan pastu bukalaaa.ANAS bercerita dengan ummi & abah pasal ANAS termakan kismis tuu.pastu ummi cakap abah lagi  best sebab abah siap makan tengah hari sarapan kat pejabat abah.Abah cakap mase tu abah memang tak ingat yg die tgh puase .Abah cakap mase nak balik rumah lepas amek ANAS sekolah agame baru abah ingat yang abah tengah puase.ok assalamualaikum =)     

1 comment:

  1. itu namanya Allah beri anas makanan dari syurga...di maafkan...cuni selalu dengar orang termakan masa sedang berpuasa...tapi cuni tak pernah termakan time puasa...tak de rezeki nk makan makanan dari syurga

    ReplyDelete